Sterre*Biografie

BIOGRAFIE

De getalenteerde Zutphense zangeres Sterre Koning (23-01-2003) begint haar carrière als ze als 8 jarige het Kinderen voor Kinderen Songfestival voor Gelderland wint en erna solist wordt bij het beroemde Kinderen voor Kinderen Koor. (Solo’s in singles 'Klaar voor de Start', 'Feest', 'Mijn Boek') Ze treedt op in talloze tv shows zoals de Kids Top 20 en Zapp Live maar ook in diverse theaters, bijvoorbeeld solo voor de koning in Carré.

In 2016 vertegenwoordigt ze Nederland met de groep Kisses (Junior Songfestival) tijdens het Junior Eurovision Song Contest op Malta. De videoclip Kisses and Dancin’ is nu bijna 5 miljoen keer bekeken. Ze wordt erna ook bekend bij het grote publiek als YouTuber, actrice en model. Ze heeft haar eigen kanaal ‘Sterre Koning’ maar maakt ook video’s in opdracht voor o.a. Tijdschrift Tina, Glitch en Yours Today (van NIKKIE). In 2017 en 2018 treedt ze o.a. op als solo zangeres mainstage bij het Tinafestival en main stage bij Serious Request Apeldoorn. Als social influencer en zangeres is ze ook zeer actief op Instagram en is vanaf dan ook regelmatig te gast op rode lopers. In 2018 is ze opnieuw in beeld door haar deelname aan The Voice Kids, team Douwe Bob, waar ze het tot de halve finale brengt. Op YouTube zijn haar video’s rond dat avontuur en bv een challenge met de boyband Why Don’t We, in samenwerking met Warner Music, een groot succes.

Foto: Rob Voss Fotografie

boek Sterre nu

BIOGRAFIE
-vervolg-

Eind april 2018 brengt Sterre haar eerste solo single uit "I Wanna Know", die meteen hoog en lange tijd in de Kids Top 20 terecht komt. Op YouTube is de video inmiddels meer dan 360.000 keer bekeken. Ook is ze met een aantal andere jonge BN-ers lid van Team Tijger geweest, een grote actie voor het Wereld Natuur Fonds, waar ze ook optreed en Meet en Greets doet tijdens hun slotevenement. (Eind 2018 promoot ze WNF opnieuw tijdens een oudejaarsactie). Ze treed eind 2018 op tijdens een influencer event in Museum voor Communicatie in Den Haag.

Ze brengt voorjaar 2018 haar eigen kledinglijn uit, Retour by Sterre, in samenwerking met Retour Jeans. De kledinglijn wordt gelanceerd in De Bijenkorf. De kleding met eigen label hangt vervolgens door heel NL. Met optredens en Meet en Greets toert ze vervolgens in samenwerking met hen. Ook is ze twee jaar het gezicht van Retour bij t-shirt campagnes. Ernaast treedt ze regelmatig op bij festivals, bv All Together Baarn, Alles Kids Emmen, Drakenbootfestival Apeldoorn, Kunstbende, Tinafestival, Ameezing Sinterklaasfeest, Pop Up Foodfestival Apeldoorn maar ook voor de AvroTros bij events en bij de Kids Top 20. Ze is hoofdartiest tijdens een groot gospel event, The God Story 2018. Ze staat ook bekend om haar goed scorende zangcovers online, alleen en met gasten. Eind december wordt ze uitgenodigd in het tv programma House of Talent, SBS 6. Begin 2019 komt er een cover nav een opname bij House of Talent, met talent Bram Boender.

BIOGRAFIE
-vervolg-

Ook spreekt ze de stem in van Fietje in de film De Kleine Heks en host voor Dutch FilmWorks een besloten première en Meet en Greet. Ze is ook te zien als actrice in De Film van Dylan Haegens. Tijdens de opening van de EO Jongerendag heeft Sterre een hoofdrol en vliegt ze oa over het publiek in het GelreDome. Ze is ook vaak te gast op tv en in radio programma’s, in 2018 bv Kids Top 20, Hip voor Nop, Jill, Radio 1, House of Talent, Omroep Gelderland, Omroep ZO Drenthe enz. Nickelodeon heeft thuis bij Sterre een YT video opgenomen voor het programma De Droomkamer. Ze is eind 2018 te gast bij de RTL Telekids Oudejaarsshow, De Nationale Opblijfavond en doet socials backstage tijdens Het Grote Muziek Gala, AvroTros. Ze is in 2019 opnieuw te zien in het tv programma Hip voor Nop, in 4 afleveringen en met een gastrol in de populaire serie Brugklas.

Ze is in 2018 meerdere keren gastdocent, bv bij de Ilse Wouters Academy Eindhoven, gastdocent zang, presentatie, vloggen en bij een event in de Hilvertshof in Hilversum. Ook doet ze voor Disney tv en online opnames voor de promo van de Baymaxchallenge, een tekenfilmserie voor Disney channel. Ze doet een online campagne voor UEFA/Goat Agency London, als promoter van de nieuwe vrouwencampagne worldwide ‘We Stay Strong’. Ze acteert in de zeer succesvolle musicvideo van YouTuber Djamila, I Love It Loud, 1.4 miljoen weergaven.

Ze heeft in de tweede helft van 2018 voor Universal London/RTL een campagne rondom de Nederlandse soundtrack ‘Spirit Samen Vrij’ vormgegeven. Er is een soundtrack opgenomen, videoclip, online campagne gedaan en backstage video’s gemaakt over de DreamWorks serie Spirit, die uitgezonden wordt bij RTL en Netflix. Ook dit nummer werd een succes in de Kids Top 20 en heeft online meer dan 440.000 weergaven. Het hoogtepunt van de campagne is een exclusief Spirit Event van RTL Telekids, wat Sterre heeft gepresenteerd en waar ze heeft opgetreden.

BIOGRAFIE
-vervolg-

Ook is ze bezig met een uitgebreide campagne voor Dutch Film Works voor 100% Coco New York, de film. Ze heeft een bijrol in de film en is backstage reporter bij de opnames in New York, Bulgarije en Nederland. De film en meeste video’s komen zomer 2019 uit. Daarnaast heeft ze in opdracht van het Nationaal Theater een YT video gemaakt over het onderwerp 'Maakt geld gelukkig?' voor het kindercollege voorafgaand aan hun voorstelling 'De Vrekkin'.

Voor het 80 jarig jubileumnummer van Margriet wordt ze gevraagd om plaats te nemen in de junior hoofdredactie. Brainstormen, interviews, fotoshoots resulteren in een prachtig magazine. Bij de presentatie is prinses Laurentien aanwezig. Sterre wordt regelmatig gevraagd als model, ze doet bv shoots voor Didi Girls, Retour Jeans (beide meerdere campagnes, Meet en Greet tours ernaast), Tina (meerdere covers magazine), Nik and Nik (video en fashion shoot), Frankie and Liberty, Margriet (2 fashion shoots) en via haar Instagram account voor allerlei bedrijven. Ze staat o.a. op de cover van het allerlaatste 2017 nummer en het allereerste 2019 nummer van Tijdschrift Tina. Eind januari 2019 verschijnt ze met een fotoshoot in De Dylan. Ook staat ze rond die tijd op de cover (met een groot interview) in EO Beam, het jongerenblad van de EO.

Sterre zingt, presenteert, vlogt, acteert, danst, is model en speelt gitaar. Ze zit momenteel in 4 HAVO en volgt daar tweetalig onderwijs.